Moscow Mule-opskrift: Sådan laver du en Moscow Mule – og historien bag drinken

Er du i tvivl om, hvordan du laver en Moscow Mule? Så er der heldigvis hjælp at hente. Herunder finder du en nem drinksopskrift på Moscow Mule.

Moscow Mule er den perfekte drink på en varm sommerdag

Moscow Mule er den perfekte drink, når du trænger til noget forfriskende på en varm sommerdag. Den egner sig dog ikke udelukkende til sommeren, da den er perfekt til stort set alle årstider. Det bedste ved en Moscow Mule er, at den er utroligt nem at lave, og du behøver ikke at være verdensmester i at lave drinks for at sammensætte en ganske hæderlig Moscow Mule.

Det er en velkendt klassiker, og samtidig er det en oplagt ‘flyversjus’ – den egner sig nemlig perfekt til at blive nydt, hvis du keder dig en smule, når du er ude at flyve. En lille velsmagende drink, som er nem at lave, og når først du kender Moscow Mule-opskriften, så glemmer du den ikke igen. Den kræver nemlig kun fire ingredienser.

Opskrift på Moscow Mule

Som nævnt, er det utroligt nemt at lave en Moscow Mule, da opskriften kun indeholder fire ingredienser – nemlig ginger beer, vodka, limesaft og isterninger. Samtidig er den utroligt nem at lave, da det hverken kræver nogen bestemt shaker-teknik eller andre hemmelige tricks, som ellers er forbeholdt professionelle bartendere. Se opskriften på Moscow Mule herunder:

Ingredienser til Moscow Mule:

  • Ginger beer
  • Vodka
  • Limesaft
  • Isterninger

Sådan laver du Moscow Mule:

  1. Fyld et highball-glas med is
  2. Hæld derefter 8 centiliter vodka i glasset
  3. Pres frisk limesaft med en citruspresser og hæld det i glasset
  4. Fyld op til toppen med ginger beer og rør kort rundt

Moscow Mule stammer fra 1941

Moscow Mule er en cocktail lavet med vodka, ginger beer, isterninger og limesaft, der har rødder tilbage til 1941 i New York City. Den kan nu findes over hele verden, efterhånden som flere og flere mennesker har fået øjnene op for, hvor lækker den i virkeligheden er. Den er simpel, men den smager helt fantastisk – og opskriften på Moscow Mule er utroligt nem.

En traditionel Moscow Mule indeholder kun disse fire ingredienser, men der findes mange forskellige variationer, hvor bartendere tilføjer forskellige frugter eller andre ting såsom ananasjuice, tranebærjuice eller æblecider. Nogle personer blander endda ingefærsirup i for at give den en mere dyb smag.

Moscow Mule skal laves i et highball-glas

Ingredienserne hældes over is i highballglas, hvorefter de pyntes med en limeskive og serveres med sugerør. Moscow Mule blev særdeles populær, da John Martin brugte sit firma “Heaven Hill” til at markedsføre Smirnoff-vodka, som dengang lige var begyndt at blive eksporteret til USA, og det er sådan set begyndelse på Moscow Mules historie.

Han mente, at det ville være meget lettere at lancere dette nye produkt, hvis der var en cocktail forbundet med det, da han kunne bruge mund-til-mund-metoden ved at opfordre bartendere til at inkludere denne drink i deres menukort. Det resulterede i, at cocktailen blev omtalt i mange aviser og magasiner, og så blev drinken for alvor populær.

Se her, hvordan du laver Moscow Mule:

Moscow Mule er de kendtes favoritdrink

Medieomtalen førte til Moscow Mules øjeblikkelige popularitet blandt bartendere og -gæster. John Martins strategi var vellykket, da denne drink hurtigt nåede New York City, hvor den fik endnu mere opmærksomhed på grund af sin tilknytning til skuespilleren Gwyneth Paltrow, som er kendt for at være særdeles glad for drinken.

I dag sælges der over en million glas af Moscow Mule hver dag, og den har især været populær blandt kvinder, som i visse tilfælde foretrækker at drikke cocktails med frugtsaft, uden på nogen måde at generalisere. Prøv den lækre opskrift på Moscow Mule, hvis du selv ønsker at vurdere, om den også er noget for dig.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *