Værd at vide om de gængse guitartyper

Når du skal købe en guitar, er der flere ting, der skal være i fokus. Bl.a. er det vigtigt at vælge den rette guitartype, da der er flere forskellige at vælge mellem.

I forbindelse med dit valg af guitar er det vigtigt, at du vælger en type, der egner sig til den type musik, du ønsker at spille. Derfor findes der heller ikke én guitar, som er den rette for alle.

Som udgangspunkt opdeler man guitarerne i akustiske og elektriske varianter, men i begge kategorier findes der også flere forskellige typer. Nogle af disse vil vi komme omkring nedenfor. 

Akustiske guitarer

Hvis du vil købe en akustisk guitar, kan du – som udgangspunkt – vælge mellem tre forskellige typer. Disse guitarer adskiller sig på flere forskellige punkter, hvilket du kan læse mere om herunder:

  • Spansk guitar: En spansk guitar er, hvad de fleste anser som værende en klassik guitar. Den kan du kende ved, at den er forsynet med streng i nylon, der giver en blød og rund lyd. Den er god til fingerspil og til nybegyndere.
  • Western guitar: Dette er også en meget udbredt guitar, og hos mange er den kendt som en lejrbålsguitar. Den kommer med metalstrenge og er mere højlydt. 
  • Resonator guitar: Her er der tale om den mest højlydte af de akustiske guitarer. Den blev opfundet til at overdøve blæsere og slagtøj og har en meget speciel lyd. Det er bl.a. en populær guitartype inden for bluegrass og blues.

Elektriske guitarer

Vil du i stedet have fat i en elektrisk guitar, er der to at vælge mellem. Den ene har en solid krop, mens den anden hedder en hollowbody, fordi den har en hul krop. Det gør, at den får en helt anden lyd end en model med solid krop.

  • Solid body: Denne guitar laver næsten ingen lyd, hvis du ikke har sluttet den til en forstærker. Det skyldes, at den blot består af et stykke træ, der ikke har et hulrum, hvilket gør, at der ingen akustisk lyd skabes. I stedet forstærkes lyden af en pick-up, som sendes ud via en forstærker.
  • Hollowbody: Som navnet antyder, får du her en guitar med en hul krop, der gør, at den kan lyde som akustisk guitar. Ofte er den dog en kende smallere, så lyden er lavere. 

Når du skal købe en guitar, er det vigtigt, at du finder en guitar, der ikke blot lever op til dine krav ift. størrelse, udseende, kvalitet m.m. Det er også vigtigt, at du vælger din guitar ud fra, hvilken type musik du vil spille, da det stiller forskellige krav til dit valg af guitar.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *